Hemma!

En god resa kräver också ett gott slut, med en korrekt avslutning av bloggen. Därför är det inte mer än rätt att det nu kommer en lite redogörelse av vår vistelse i Kina. Som ni förstod kunde bloggen inte uppdateras när vi var i Kina eftersom myndigheterna helt sonika hade blockerat wordpress.

Efter att ha varit närmare 3 veckor i Mongolia med lite lägre standard än vad vi bortskämda nordbor är vana vid var det väldigt skönt att komma till det fina hotellet i Beijings affärsdistrikt. Frukostenbuffén var serverad, sängen bäddad och Ingvalds kvällsdopp i poolen många. Med andra ord koste vi oss efter 30 timmar på den TransMongolska järnvägen.

I Kina var vi riktiga turister och besökte den förbjudna staden, Kinesiska muren, himmelska fredens plats, pärlfabrik, OS-anläggningen «Birdnest», mm. Kina är ett spännande land och flera av oss ägnade många timmar åt prutning på ”the silkmarket”.

Men det som nog gjorde det starkaste intrycket på oss var att se hur kuvat det kinesiska folket var under dess ledare. Men som turister guidades vi runt på en skådeplats som var arrangerad för oss, vi fick se det som staten ville att vi skulle se: det perfekta och vällyckade Kina. Men bakom fasaderna anade vi något annat.

Nu är vi glada att vara hemma efter en månad med mycket resor, asiatisk mat, missionsinblickar, turism, kamelridning och Guds välsignelse. Tack kära läsare för att ni följt med oss på bloggen och varit med i bön.

/Josef

This slideshow requires JavaScript.

Categories: Uncategorized | Kommenter innlegget

Innleggsnavigasjon

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggarar likar dette: