Khovd!

Nu har vi varit här i Khovd, långt västerut i Mongolia,  i 3 dagar. Det är spännande att komma bort från storstaden till en mindre stad, men där också fattigdomen gör sig mer påmind. Under dagarna som gått har vi besökt olika delar av projektet som kallas Strengthen Children Rights Project (SCR). Under gårdagen besökte vi universitet där socialarbetare utbildas. Efter en god lunch ute på restaurant åkte vi till Myangad Zum ocb besökte ett internat där det bodde ca 80 barn. På denna skola har projektet varit med och förbättrat barnens fritidssysselsättning och föräldrarnas engagemang för sina barns skolgång. Besöket på internatet gav oss en god inblick i projektets arbete.

 Kära läsare, med andra ord vill jag säga att vi har det väldigt bra. Vi är ju en ganska liten grupp och lever tätt inpå varandra, men stämmningen är god, skrattet nära och de djupa samtalen på sin plats. Något som förgyller våra upplevelser här i Khovd är NLM:s utsända ettåring(fast tvååring, fast egentligen tjugotvååring) som heter Ingeborg och tro det eller ej är från den fagra staden Göteborg i Sverige.

Måste beklaga att de inte kommer några bilder, men för tillfället är datorn vi använder så dålig att det inte går att lägga upp bilder.

Over and out!

/Josef

Categories: Uncategorized | Kommenter innlegget

Innleggsnavigasjon

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggarar likar dette: